Депутат Сейму Польщі підтримав Сущенка

Депутат Сейму Польщі підтримав Сущенка

Укрінформ
Депутат Сейму Польщі від партії РО Марцін Свенціцький висловив підтримку на адресу українського журналіста Романа Сущенка.

Своє фото з написом #freeRomanSushchenko він розмістив у Facebook.

У своєму пості він звернув увагу, що Верховний суд Росії підтримав вирок суду нижчої інстанції, який засудив власного кореспондента Укрінформу на 12 років ув'язнення за нібито шпигунство.

Читайте також: МЗС вимагає скасувати вирок Сущенку й повернути його в Україну

Як підкреслив Свенціцький, Сущенко готовий звернутися до президента Росії про помилування, одночасно не визнаючи свою провину.

“Тим часом, український режисер з Криму Олег Сенцов голодує вже 122 дні. Заклик на адресу Путіна про його помилування надіслала мати, але його було відкинуто”, - констатував Свенціцький.

Читайте також: Світові організації журналістів вимагають від Кремля звільнити Сущенка

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Фейгін розповів, на кого можуть обміняти Сущенка

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Московський міський суд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на вирок було подано 5 червня.

Читайте також: Сущенко у російському суді: Долі людей тут вирішуються за 10 хвилин

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Мосміськсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-