МЗС вимагає скасувати вирок Сущенку й повернути його в Україну

МЗС вимагає скасувати вирок Сущенку й повернути його в Україну

Заява
Укрінформ
МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Верховного суду РФ залишити без змін вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Коротка тривалість засідання Верховного суду та проведення слухання в закритому режимі без допуску українських та іноземних дипломатів і представників ЗМІ укотре засвідчили замовний характер сфальсифікованої проти Романа Сущенка справи, а також бажання російської сторони приховати від світової спільноти фактичну контрольованість Кремлем російської судової системи. Вимагаємо негайно скасувати незаконний вирок у справі журналіста Романа Сущенка та забезпечити його звільнення й повернення в Україну", - зазначається у заяві.

У МЗС закликали світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції посилити політичний та економічний тиск на РФ з метою звільнення та повернення в Україну Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками політики Кремля в умовах агресії проти України.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Укрінформ закликає міжнародні журналістські організації відреагувати на вирок Сущенку

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня 2018 року Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду щодо Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-