Українські дипломати закликали посилити тиск на Росію для звільнення Сущенка

Українські дипломати закликали посилити тиск на Росію для звільнення Сущенка

Укрінформ
Посольство України у Франції закликало міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ заради звільнення усіх протиправно утримуваних українських громадян, включаючи журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

На цьому у повідомленні у соціальній мережі Facebook наголосило Посольство України у Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Завтра Верховний суд РФ ухвалить рішення щодо апеляції у справі Романа Сущенка. Необхідно продовжувати консолідацію міжнародних зусиль шляхом посилення тиску на Росію задля негайного звільнення усіх українських політичних в'язнів", - заявили у посольстві.

Читайте також: Сущенко пише, що готується до "тривалої подорожі"

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 12 вересня Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок Сущенку.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

Читайте також: Сущенко із захисником погодили, що говоритимуть у Верховному суді РФ

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: У разі етапування Сущенка захист наполягатиме на "середній смузі Росії"

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-