Сущенко із захисником погодили, що говоритимуть у Верховному суді РФ

Сущенко із захисником погодили, що говоритимуть у Верховному суді РФ

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого у РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін відвідав його у СІЗО Лефортово, щоб підготуватися до розгляду 12 вересня апеляції на вирок у Верховному суді Росії.

Про це Фейгін повідомив у коментарі Укрінформ.

"Був сьогодні у в'язниці у Романа Сущенка, обговорювали з ним завтрашній день (розгляд апеляції у Верховному суді РФ - ред.). Хто, що і в якій черговості говоритиме. Звичайно, вимагатимемо скасування вироку, але зрозуміло, що в нинішньому російському суді це нереально. Прагнутимемо до пом'якшення нинішнього покарання 12 років до мінімально можливого у 10 років. Аргументація, не врахована судом першої інстанції, у нас для цього є", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що раніше російська прокуратура не стала оскаржувати вирок. І це означає, що зміни його у більшу сторону бути не може.

Також Фейгін повідомив, що український консул у Москві Геннадій Брескаленко відбув до Києва у розпорядження МЗС України. Тепер функції радника з консульських питань у Посольстві України в Москві виконує Альберт Черниюк. "Учора він уперше відвідав Романа Сущенка у в'язниці. Але йому, зрозуміло, ще потрібен деякий час, щоб краще ознайомитися з обставинами справи", - резюмував Фейгін.

Читайте також: Сущенко пише, що готується до "тривалої подорожі"

Як повідомлялося, в середу, 12 вересня, Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок Сущенку.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-