Фейгін: У справі Сущенка використаємо українсько-російський договір 1993 року

Фейгін: У справі Сущенка використаємо українсько-російський договір 1993 року

Укрінформ
У справі Сущенка задіють всі механізми, аби він зміг повернутися в Україну, в тому числі і Конвенцію 1993 року щодо передачі засуджених осіб для відбування покарання на Батьківщині.

Про це Укрінформу розповів захисник українського журналіста Марк Фейгін.

«Побувавши у четвер у Сущенка, передав йому вітання від дочки і сина, у яких нещодавно були дні народження. А також обговорили серйозніші та складніші питання. Зокрема наші подальші дії. Я як і раніше вважаю, що справа Сущенка повинна вирішуватися в політичній площині. Але поки це питання затягується, ми будемо залучати й інші можливості», - сказав Фейгін.

Читайте також: Фейгін: Ситуація з відвідуванням затриманих в Лефортово стає катастрофічною

Він уточнив, що йдеться про процедуру щодо передачі засудженого для відбування покарання за місцем громадянства. Правовою підставою для цього є міжнародна Конвенція 1979 року, а також відповідний українсько-російський договір 1993 року.

«Чесно кажучи, шанси, що російська сторона піде нам назустріч не дуже великі. Але це не означає, що цей механізм не потрібно задіяти. І, звичайно ж, при його залученні ми не будемо послаблювати наші зусилля для визволення Романа Сущенка по інших каналах», - підкреслив захисник.

Читайте також: Фейгін: У Лефортово з'явився ще один українець, затриманий ФСБ

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка у порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на винесений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-