Вирок Сущенку є порушенням свободи слова з боку РФ - Репортери без кордонів

Вирок Сущенку є порушенням свободи слова з боку РФ - Репортери без кордонів

Укрінформ
Ухвалений Московським судом вирок українському журналістові Роману Сущенку є яскравим свідченням порушення свободи слова з боку Росії.

На цьому наголосила виконавчий директор Інституту масової інформації та представниця організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк.

"Роману Сущенку дали 12 років колонії суворого режиму, рішення виніс Московський суд. Я думаю, це яскравий доказ того, як Росія порушує свободу слова - практично два роки журналіста Романа утримували в підвішеному стані, щоб зараз винести такий суворий вирок, ще й у закритому судовому процесі", - написала вона.

Виконавчий директор ІМІ висловила сподівання, що міжнародні організації та дипломатичні структури "активно відреагують" на такі кроки російської влади.

Романюк також нагадала, що інший український в'язень Кремля Олег Сенцов продовжує голодування вже 22-ий день, а засуджений з ним за однією справою Олександр Кольченко - 5-ий день.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Сподівалися на інший сценарій - донька Сущенка прокоментувала вирок

Суд у понеділок ухвалив вирок Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20-ти років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення усіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-