Сподівалися на інший сценарій - донька Сущенка прокоментувала вирок

Сподівалися на інший сценарій - донька Сущенка прокоментувала вирок

Укрінформ
Родина українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в РФ і засудженого сьогодні до 12 років колонії суворого режиму, до останнього сподівалася, що обвинувального вироку не буде.

Про це Укрінформу розповіла донька політв'язня Юлія Сущенко.

"Сьогодні настав день Х - суд оголосив вирок батькові. Замість 14 років, які просило обвинувачення, дали 12, однак це, в принципі, мало що змінює. З одного боку, було цілком очікувано, що батька визнають винним, з іншого - в глибині серця сподівалися, що все піде за іншим сценарієм. Батько тримався дуже мужньо!" - сказала вона.

За її словами, колеги-журналісти, що були присутні на сьогоднішньому судовому засіданні в Москві, "переказали від Романа Сущенка теплі слова".

"Він передав, що все буде добре", - зазначила донька журналіста, додавши, що її батько завжди намагається в першу чергу підтримати родину та ніколи не показує слабкість, навіть якщо все погано.

Читайте також: Захист Сущенка не виключає його обміну на Вишинського

Тепер, після оголошення вироку, родина Сущенка сподівається на переговори щодо його звільнення, оскільки процесуальних перешкод уже немає.

"Але ми всі добре розуміємо, що звільнення батька та інших політв'язнів лише в руках однієї людини - очільника Кремля", - підкреслила Юлія Сущенко.

Як повідомлялося, 4 червня у Московському міському суді оголосили вирок журналістові Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в РФ. Його визнали винним і присудили 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Сам журналіст провини не визнав.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Фото Романа Цимбалюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-