Беца – про вирок Сущенку: Сподівань, що спрацює російська

Беца – про вирок Сущенку: Сподівань, що спрацює російська "феміда", не було

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України на політичному рівні порушуватиме перед міжнародними партнерами питання незаконності вироку журналісту Укрінформу Романові Сущенку і вимагатиме його звільнення.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Для нас від самого початку було очевидно, що справа Романа Сущенка політично вмотивована, і ми розуміли, що її результат буде прогнозований. У нас не було великих сподівань, що спрацює російська так звана Феміда - це було чергове судилище. Ми, по-перше, вимагаємо від Росії звільнення Романа Сущенка і будемо подавати апеляцію, по-друге - на політичному рівні будемо порушувати це питання перед нашими партнерами", - сказала Беца.

У цьому контексті вона нагадала, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін днями направив листи колегам-міністрам по всьому світові з проханням тиснути на Росію та вимагати звільнення всіх українських політв'язнів.

"Звісно, Роман Сущенко  - один з них. Це політв'язень, який має бути звільнений якнайшвидше", - наголосила речник МЗС.

Як повідомлялося, Мосміськсуд 4 червня засудив кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок буде оскаржено у вівторок.

Читайте також: Порошенко назвав вирок Сущенку вироком самому Кремлю

МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Сущенку і вимагає його звільнення.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Сущенко провини не визнав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-