Порошенко назвав вирок Сущенку вироком самому Кремлю

Порошенко назвав вирок Сущенку вироком самому Кремлю

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що такими вироками, як українському журналістові Роману Сущенку щодо позбавлення волі на 12 років, Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі.

Про це глава держави написав у Facebook.

“Я впевнений, що РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки. Подібними "вироками" Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі”, - підкреслив Порошенко.

Водночас він зазначив, що безпрецедентний цинізм російського “суду”, який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить – кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Московський суд дав Сущенку 12 років колонії суворого режиму

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня. 28 травня під час свого "останнього слова" в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину, і попросив ухвалити йому виправдувальний вирок. Сторона звинувачення вимагала для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

Суд у понеділок виніс вирок Сущенку у вигляді 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-