Річка Рось та Нью-Йорк: Сущенко надіслав ще два малюнки з СІЗО

Річка Рось та Нью-Йорк: Сущенко надіслав ще два малюнки з СІЗО

Фото
Укрінформ
Незаконно заарештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав два нові малюнки із російського СІЗО "Лефортово" - другу частину пейзажу річки Рось та міський пейзаж Нью-Йорка.

Про це повідомляє Укрінформ.

Річковий пейзаж є другим у серії, перший малюнок з якої Сущенко надіслав у лютому цього року. На звороті журналіст зазначив: "Роман Сущенко. Диптих. На Росі 2. Папір, кулькова ручка".

Нью-йоркський пейзаж власкор Укрінформу почав створювати минулого року. Сущенко вказав, що для цього використав папір, олівець, кулькову ручку, сік буряка та лушпиння цибулі.

Загалом за час перебування у московському СІЗО від журналіста Укрінформу надійшли п'ятнадцять малюнків - весняний пейзаж, краєвиди Парижа і Сен-Мало, маяк Ар-Мен у Бретані, швейцарське місто Женева та італійські Перуджа, Парма та Венеція, португальський Лісабон, американський Чикаго, а також пейзажі української місцевості - річки Рось, Андріївського узвозу та зимовий пейзаж із зображенням пам'ятника Святому Володимиру у Києві.

Читайте також: Україна робить усе, аби Путін розблокував звільнення політв'язнів - Порошенко

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Дебати у справі Сущенка пройдуть 28 травня, тож вирок йому може бути ухвалений на початку червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-