Долею Сущенка у Франції переймаються на офіційному рівні - посол

Долею Сущенка у Франції переймаються на офіційному рівні - посол

Укрінформ
У Франції долею незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка та інших бранців Кремля переймаються на офіційному рівні.

Про це заявив посол України в Франції Олег Шамшур в інтерв'ю "Лівому берегу".

"У Франції багато людей (і на офіційному рівні, і серед ширшого загалу), які щиро переймаються долею і Романа Сущенка, і інших українських бранців", - сказав Шамшур.

За його словами, члени сімей українських бранців на запрошення французького посольства відвідували Францію, де відбувалися зустрічі в МЗС, АП Франції, парламенті.

"У ході візиту до Києва Жан-Ів Ле Дріан разом з Павлом Клімкиним та Іриною Геращенко зустрівся із українськими військовиками, яких було звільнено з російського полону, родичами українських полонених та політв’язнів російського окупаційного режиму, а також зниклих безвісти. Було підтверджено рішучу налаштованість Франції на подальші зусилля задля звільнення незаконно утримуваних Росією осіб та пошуку зниклих безвісти", - сказав дипломат.

Читайте також: Сущенко, Сенцов та інші: МІП починає серію публікацій про бранців Кремля

Крім того, він наголосив, що у Франції сформувався потужний рух солідарності із незаконно засудженим в Росії українським режисером Олегом Сенцовим під патронажем відомої громадської діячки, колишнього міністра юстиції Крістіан Тобіри.

"Нещодавно я взяв участь у заході, на якому вона виступила з промовою, була також присутня нинішній міністр культури Франсуаза Ніссен, показано документальний фільм про українського кінематографіста. Нагадав про відкриту для підпису петицію з вимогою звільнення Сенцова, влаштований членами ініціативної групи біля російського посольства в Парижі протест проти репресій щодо Сенцова", - зазначив Шамшур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-