Фейгін: Позиція Сущенка незмінна - він не визнає провину, не надає свідчень

Фейгін: Позиція Сущенка незмінна - він не визнає провину, не надає свідчень

Укрінформ
Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, розповів про поточний графік процесуальних дій, а також про вірогідну позицію його підзахисного на суді.

Про це адвокат повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Ми з моїм підзахисним незабаром закінчимо ознайомлення з матеріалами справи. Після цього станеться низка дій. Нам висунуть обвинувачення, ми ознайомимося, подамо клопотання, отримаємо відповідь на нього. Після чого справа перейде на розгляд до Мосміськсуду. Це може статися до кінця лютого. Позиція Романа Сущенка залишається незмінною - він не визнає провину, не надає свідчень», - розповів Фейгін.

Він уточнив, що, швидше за все, такою ж буде позиція його підзахисного під час суду. Але там вона може коригуватися залежно від дії головного і єдиного свідка звинувачення - давнього знайомого Сущенка.

Адвокат також уточнив, що медичні стоматологічні проблеми його підзахисного вдалося вирішити. Побутові умови колишні - в цілому нормальні. З прикрих новин - те, що з 120 листів, які надійшли Сущенку, велика частина, як і раніше, знаходиться на розгляді цензури.

Читайте також: До Сущенка у день народження пустять лише консула

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Наприкінці січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Романові Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Раніше адвокат Марк Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі в другій половині лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-