До Сущенка у день народження пустять лише консула

До Сущенка у день народження пустять лише консула

Укрінформ
Відвідати незаконно заарештованого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в день його народження, 8 лютого, дозволили тільки консулу України у Москві.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу адвокат Сущенка  Марк Фейгін.

"Нагадаю, що в четвер Роман Сущенко вдруге зустріне свій день народження у в'язниці. Цього дня його відвідає консул України в Москві Геннадій Брескаленко, який передасть йому вітання від колег, друзів, близьких. А також розповість про різні новини, в тому числі, ймовірно, про банер, виставлений у Києві навпроти посольства Росії", - сказав Фейгін.

Сам адвокат, за його словами, згідно з жеребкуванням на відвідування підзахисних у Лефортово, записаний у чергу на середу, 7 лютого, але і там він лише дев'ятий. Тому є ризик, що Фейгін не встигне пройти до Сущенка.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: До дня народження Сущенка перед посольством РФ у Києві встановили банер

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Наприкінці січня 2018 року, Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть початися в кращому випадку в другій половині лютого.

До Дня народження журналіста Укрінформу, якому 8 лютого виповниться 49 років, його сім'я і друзі розмістили навпроти російського посольства в Києві вітальний банер із зображенням Сущенка.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-