До дня народження Сущенка перед посольством РФ у Києві встановили банер

До дня народження Сущенка перед посольством РФ у Києві встановили банер

Фото
Укрінформ
Родина та друзі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка розмістили вітальний банер до його Дня народження, який буде 8 лютого.

Про це повідомила донька журналіста Юлія Сущенко.

"Банер з зображенням батька знаходиться напроти російського посольства в Києві. Це є своєрідним нагадування уряду Росії про те, що ми не здамося у боротьбі за визволення нашого Романа Сущенка", - зазначила вона.

За її словами, це вже другий День народження, який український журналіст проведе у застінках московського СІЗО "Лефортово".

Читайте також: Сущенко написав листа у відповідь членам ПЕН-клубу зі Швеції та Німеччини

Вона наголосила, що всі небайдужі також можуть привітати українця, написавши йому листівку або листа або ж долучитися до вітального флешмобу у соцмережах 8 лютого.

Фото: Julia Sushchenko/ФБ

Як повідомляв Укрінформ, учасники міжнародного об'єднання письменників "ПЕН-клуб" зі Швеції та Німеччини висловили підтримку й надіслали листівки та листи незаконно заарештованому в Москву журналісту Укрінформу Романові Сущенку. 

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він приїхав із приватним візитом. 7 жовтня йому було висунено звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Романові Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це була подана апеляційна скарга.

Адвокат Марк Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі в другій половині лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-