У Брюсселі білоруські активісти провели акцію на підтримку Сущенка

У Брюсселі білоруські активісти провели акцію на підтримку Сущенка

Укрінформ
У Брюсселі білоруські активісти провели акцію проти цензури та на підтримку незаконно ув'язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Пікет поблизу будівель керівних інституцій Євросоюзу пройшов у рамках міжнародної кампанії протесту проти заборони та блокування у Білорусі незалежного інформаційного порталу Charter97.org, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"На території Білорусі заблокований доступ до провідного незалежного новинного сайту charter97.org. Газети і телебачення вже давно перебувають під контролем держави. На цьому тлі у регіоні посилюється вплив російської пропаганди", - заявив організатор пікету Денис Казакевич.

Учасники акції також висловили підтримку українському журналісту Сущенку, який вже півтора року перебуває у московській в'язниці ФСБ "Лефортово".

Читайте також: До дня народження Сущенка перед посольством РФ у Києві встановили банер

Друзі України також просили передати Сущенку вітання з днем народження, яке він відзначатиме 8 лютого.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він приїхав із приватним візитом. 7 жовтня йому висунули обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Адвокат Марк Фейгін заявив, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі в другій половині лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-