МЗС висловлює протест через продовження арешту Сущенка

МЗС висловлює протест через продовження арешту Сущенка

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду щодо продовження на 2 місяці терміну тримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду від 24.01.2018 щодо продовження на 2 місяці до 30.03.2018 терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії у вересні 2016 року за сфальсифікованими обвинуваченнями», - наголошується в коментарі.

МЗС підкреслює, що відмова суду у зміні запобіжного заходу, а також проведення судових засідань у справі Сущенка в закритому режимі без допуску українських консулів та представників ЗМІ свідчать «про продовження тиску на утримуваного громадянина України та упередженість російських судових органів».

МЗС закликав світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 24 січня, Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку до 30 березня 2018 року. Адвокат Сущенка Марк Фейгін 25 січня подасть апеляційну скаргу на це рішення. 

18 січня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому випадку на початку лютого.

Читайте також: Під час суду організовувати побачення Сущенка з близькими буде важче - адвокат

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуте звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-