НСЖУ та омбудсмен запустили кампанію солідарності із Сущенком і Семеною

НСЖУ та омбудсмен запустили кампанію солідарності із Сущенком і Семеною

Укрінформ
Національна спілка журналістів спільно із уповноваженим ВР з прав людини Валерією Лутковською розпочинає міжнародну кампанію солідарності із українськими журналістами, які з політичних мотивів незаконно утримуються в місцях несвободи в Росії - Романом Сущенком і Миколою Семеною.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив НСЖУ Сергій Томіленко.

«НСЖУ звертатиметься до наших партнерів - національних професійних журналістських об'єднань, які входять до складу Європейської та Міжнародної федерацій журналістів, інформуватиме про ситуацію щодо журналістів-заручників та закликатиме, аби іноземні журналісти зверталися до урядів своїх країн, щоб ті тисли на Росію заради звільнення Романа Сущенка (арештований у Москві) та Миколи Семени (засуджений у Криму). Також інформуватимемо про ситуацію з порушення прав Олега Сенцова», - йдеться у повідомленні.

При цьому, уточнив Томіленко, НСЖУ використовуватиме зрозумілу в цивілізованому світі аргументацію - офіційний висновок омбудсмена, що і Сущенко, і Семена, і Сенцов є заручниками РФ і «постраждали винятково через свої тверді переконання та любов до України».

Читайте також: Посольство у Франції докладає максимум зусиль для звільнення Сущенка - посол

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки і висунувши обвинувачення у "шпигунстві". Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає обвинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити. Суд у Москві продовжив арешт Сущенка до 13 січня 2018 року.

А 22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок журналісту Миколі Семені, йому призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-