У Брюсселі активісти провели акцію на підтримку Сущенка й Шаройка

У Брюсселі активісти провели акцію на підтримку Сущенка й Шаройка

Фото
Укрінформ
У Брюсселі під час маніфестації проти режимів президентів РФ та Білорусі Володимира Путіна й Олександра Лукашенка вимагали звільнити ув’язнених українських журналістів Романа Сущенка і Павла Шаройка.

Акцію у центрі Брюсселя поблизу керівних інституцій ЄС провели напередодні саміту «Східного партнерства» білоруські політичні емігранти, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наш протест не спрямований проти білоруської делегації на саміті «Східного партнерства». Але ми хочемо вчергове звернути увагу європейських політиків і суспільства на диктаторські агресивні режими, які правлять у Мінську та Москві. Останні події чітко викрили справжнє обличчя режиму Лукашенка, який перебуває у повній залежності від Кремля», - наголосив організатор маніфестації білоруський політичний біженець у Бельгії Дмитро Піменов.

Читайте також: Сущенко розраховує на підтримку Франції у питанні свого звільнення - Le Monde

Він наголосив, що президент Білорусі Лукашенко, який отримав формальне запрошення взяти участь у саміті «Східного партнерства», може стати «троянським конем Кремля» для Євросоюзу.

Учасники акції окремо наголосили на вимозі до Мінська і Москви звільнити протиправно ув'язнених українських громадян, зокрема журналістів Укрінформу Романа Сущенка і «Українського радіо» Павла Шаройка.

Як повідомлялося, президент Білорусі Лукашенко не візьме участь у саміті «Східного партнерства» 24 листопада у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-