Адвокат Сущенка розповів, як підтримує

Адвокат Сущенка розповів, як підтримує "необхідний градус інтересу" у США

Укрінформ
В апараті спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера знають про долю незаконно утримуваного в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін, розповідаючи про недавню поїздку у Вашингтон.

«Не секрет, що ми з моїм підзахисним писали листа (спецпредставникові Держдепартаменту США з питань України - ред.) Курту Волкеру. І точно знаю, що він дійшов до адресата. Тобто, в апараті Волкера про долю Романа знають і його кейсом займаються», - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що у Вашингтоні провів із цього приводу зустрічі в правозахисному комітеті Хельсінкі Конгресу США, в Комісії Конгресу США з прав людини імені Тома Лантоса, розповів про обставини справи Сущенка представникам українського корпусу в Конгресі США. Серед персоналій адвокат назвав, зокрема, конгресмена від Каліфорнії Карен Басс, що керує підкомітетом з прав людини в Міжнародному комітеті Конгресу США.

Читайте також: Дружина і дочка передали Сущенку малюнок від сина та листівки від колег

За словами Фейгіна, «нинішня адміністрація, у тому числі Держдепартамент, не так активно реагує на питання, пов'язані з правозахистом», тому особливо важливо докладати додаткових зусиль (поїздки, переговори, зустрічі), щоб питання звільнення українських політв'язнів у РФ залишалися на порядку денному. «Треба постійно підтримувати необхідний градус інтересу», - підкреслив адвокат.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

Дружина і дочка журналіста 20 листопада булі у нього на годинному побаченні в московському СІЗО «Лефортово», в ході якого передали листи і речову посилку.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним незабаром буде опубліковано на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-