Адвокат Сущенка прогнозує

Адвокат Сущенка прогнозує "основний суд" в січні

Укрінформ
Захист українського журналіста Романа Сущенка, якого в Росії звинувачують у шпигунстві, розраховує, що основний суд у його справі відбудеться в січні 2018 року. 

Про це адвокат Марк Фейгін повідомив DW

"Зараз ми знайомимося з матеріалами справи. Процесуально ми продовжимо оскаржувати дії органів слідства та суду в тих випадках, коли вони будуть проти інтересів мого підзахисного. Будемо продовжувати знайомитися з матеріалами справи, щоб зрозуміти, які додаткові процесуальні докази нам треба надати на основному суді. Думаю, що це займе листопад-грудень", - розповів Фейгін.

Читайте також: ФСБ звинуватила Сущенка у зборі даних про російське вторгнення в Україну

ФСБ Росії вже завершило розслідування справи Сущенка. 10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту Сущенка до 30 листопада.

Основний суд у справі журналіста може тривати місяць. "У січні має розпочатися основне слухання, але через державну таємницю воно проходитиме в закритому режимі. Якщо суд буде засідати безперервно кожного дня, що не виключено, то розгляд справи може тривати загалом один місяць", - зазначив адвокат. 

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-