Клімкін просить ОБСЄ сприяти звільненню журналістів Сущенка, Семени та Асєєва

Клімкін просить ОБСЄ сприяти звільненню журналістів Сущенка, Семени та Асєєва

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін закликав представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ (ПЗМІ) Арлема Дезіра максимально використати свій мандат для сприяння звільненню утримуваних Росією журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Про це він заявив під час зустрічі з Дезіром у п'ятницю, 20 жовтня, повідомляє прес-служба МЗС.

"Павло Клімкін закликав ПЗМІ максимально використати свій мандат для сприяння звільненню незаконно утримуваних Росією українських журналістів Р.Сущенка, М.Семени та С.Асєєва”, - йдеться в повідомленні.

Також Клімкін підкреслив відданість України зобов'язанням ОБСЄ у сфері свободи ЗМІ та наголосив на важливості ретельного моніторингу представником ОБСЄ ситуації у сфері ЗМІ в окупованому Росією Криму та в ОРДЛО, а також його активного залучення до забезпечення прав та захисту журналістів на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також: Порошенко закликав Кіріакідес більше уваги приділяти звільненню українських заручників

Крім того, за даними МЗС, вітаючи Дезіра з нещодавнім обранням на посаду ПЗМІ, міністр наголосив на необхідності продовження попередніх зусиль цього інституту ОБСЄ щодо реагування на такі серйозні виклики свободі ЗМІ на просторі ОБСЄ, як поширення російської державної пропаганди, дезінформація та маніпулювання Росією ЗМІ на підтримку та виправдання своєї збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-