Порошенко закликав Кіріакідес більше уваги приділяти звільненню українських заручників

Порошенко закликав Кіріакідес більше уваги приділяти звільненню українських заручників

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив із новообраним президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Стеллою Кіріакідес безпекову ситуацію на Донбасі та питання звільнення заручників.

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Президент Порошенко в ПАРЄ. Перша зустріч нового президента ПАРЄ Стелли Кіріакідес саме з українським лідером. Під час двосторонньої зустрічі президентів ключовою темою була безпекова ситуація на Донбасі, гуманітарні питання (Президент особливо торкнувся теми заручників, звернувся до президента ПАРЄ з проханням більше уваги приділяти темі звільнення всіх незаконно утримуваних), порушенням прав людини в Криму, реформам в Україні", - зазначила парламентарій.

Пізніше вона додала, що під час виступу Порошенка на засіданні ПАРЄ зала була заповнена вщент, а до його візиту у Страсбурзі – "великий інтерес".

Геращенко підкреслила, що особливий блок виступу Президента було присвячено темі заручників. Зокрема, він розповів історії Сенцова і Кольченка, Асєєва і Козловського, Сущенка і наших військових, яких утримують за вірність присязі і проукраїнську позицію, нагадав про долю Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Читайте також: Президент згадав у ПАРЄ Романа Сущенка та інших політв’язнів

"Немає міжнародного майданчика, де б не піднімалася тема негайного звільнення заручників, порушення прав людини на окупованому Донбасі і в Криму", - наголосила Геращенко.

Крім того, вона додала, що у виступі на засіданні ПАРЄ Порошенко зосередився "на всіх болючих і важливих темах", зокрема, на зовнішніх загрозах з боку РФ, неприпустимості визнання анексії Криму та щодо безпекової ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-