Президент згадав у ПАРЄ Романа Сущенка та інших політв’язнів

Президент згадав у ПАРЄ Романа Сущенка та інших політв’язнів

Укрінформ
Росія продовжує блокувати питання звільнення українських заручників та політв’язнів, зокрема, режисера Олега Сєнцова, активіста Олександра Кольченка, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та багатьох інших людей.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не просувається й питання про звільнення заручників та політв’язнів. Не можу не згадати про Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, та багатьох інших", - сказав Порошенко.

Поруч з цим, Президент вказав на те, що вже понад два роки українська сторона бореться за звільнення 63-річного Ігоря Козловського, відомого релігієзнавця, який залишився в окупованому Донецьку, щоб доглядати за хворим сином.

Читайте також: Європарламент вимагає від Москви негайно звільнити Романа Сущенка

"Так само в неволі перебуває 28-річний Станіслав Асєєв, журналіст, який не боявся писати правду про життя на окупованому Донбасі, ув’язнений у Донецьку. І таких особистих історій українських заручників понад сотню", - додав Порошенко.

Він наголосив, що кількість заручників на Донбасі лише зростає: "Людей умисно захоплюють, бо вони громадяни своєї Української держави. І захоплюють їх з цинічним розрахунком: щоб шантажувати Україну, яка ніколи не покине напризволяще своїх громадян – ні в Криму, ні на Донбасі, ні в російських тюрмах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-