В ОБСЄ запевнили, що тримають на контролі справу Сущенка

В ОБСЄ запевнили, що тримають на контролі справу Сущенка

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір тримає на контролі ситуацію з українським журналістом Романом Сущенком, якого незаконно тримають під вартою в РФ.

У цьому кореспондента Укрінформу запевнили в офісі Дезіра.

"Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ уважно стежить за справою Романа Сущенка і закликає російську владу звільнити його", - відповіли в Організації на запит агентства.

В офісі нагадали, що коли Сущенка тільки затримали, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ зв'язався з російською владою і попросив надати журналістові всі процесуальні привілеї відповідно до кримінального законодавства.

Справа Сущенка також обговорювалася з українською владою в ході останнього візиту представника у жовтні 2016 року. Це питання порушувалося також під час українсько-російського діалогу профспілок журналістів, зазначили в офісі Арлема Дезіра.

Читайте також: Росія має надати докази проти Сущенка, або відпустити його - EANA

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Строк тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Напередодні річниці з дня незаконного арешту колеги з Укрінформу провели акцію-перфоманс і запустили в соцмережах флешмоб #FreeSushchenko на підтримку Романа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-