Росія має надати докази проти Сущенка, або відпустити його - EANA

Росія має надати докази проти Сущенка, або відпустити його - EANA

Укрінформ
Рада Європейського альянсу інформаційних агентств (EANA) напередодні річниці ув’язнення в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка знов звернулася до влади РФ із закликом звільнити його, якщо переконливі докази вини не будуть представлені.

Про це йдеться у заяві, підписаній президентом EANA, виконавчим директором і головним редактором шведського інформагентства ТТ Юнасом Ерікссоном та генеральним секретарем EANA Еріком Ниленом, яку у п'ятницю отримав Укрінформ.

"Рада Європейського альянсу інформаційних агентств знову висловлює стурбованість у зв'язку з ув’язненням українського журналіста Романа Сущенка. 30 вересня 2017 року виповнюється рік від дня його арешту під час візиту до Росії. Російські органи звинувачують його у "шпигунстві". Він заперечує будь-яку провину. Російська сторона має оприлюднити більш детальну інформацію, що пояснює затримання Романа Сущенка. Якщо ж достовірні докази проти нього не можуть бути негайно представлені, його слід звільнити і дозволити повернутися до рідної країни", - зазначається в заяві.

EANA уже робив подібну заяву 3 жовтня 2016 року, відразу після того, як стало відомо про затриманння Сущенка, а також згодом після першого продовження арешту власкору Укрінформу.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 30 вересня 2016 року його на порушення міжнародних правил було затримано в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також: Звільнення Сущенка: Президент сподівається на позитив до кінця року

Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-