Кремлю не вдалося зробити із Сущенка “шпигуна” - гендиректор Укрінформу

Кремлю не вдалося зробити із Сущенка “шпигуна” - гендиректор Укрінформу

Фото
Укрінформ
Цілий рік кремлівський режим намагався зробити з кореспондента Укрінформу Романа Сущенка шпигуна, але вийшло непереконливо, натомість на захист українського журналіста став увесь світ.

Про це генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко сказав, виступаючи на акції-перфомансі, яка відбулася у п'ятницю біля офісу Укрінформу в центрі Києва.

«Минає рік перебування Романа Сущенка у слідчому ізоляторі «Лефортово». За цей час багато було великих і малих подій. Народжувалися діти, Ілон Маск запускав космічні кораблі, Китай випробовував 5G, а Кремль, кремлівський режим зі всією його потужною, репресивною, пропагандистською машиною робив із Романа шпигуна. Робити виходило не дуже добре, не дуже переконливо, але Роман все одно залишається в «Лефортово», - сказав Харченко.

Учасники акції-перфомансу, одягнуті у футболки з написом «#FreeSushchenko» та портретом журналіста, випустили у повітря жовті і блакитні кулі з його портретом на знак надії на щонайшвидше звільнення з незаконного ув'язнення у РФ. Кульки символізували кожен з днів, проведених Сущенком у СІЗО «Лефортово».

Акція-перфоманс «#FreeSushchenko» / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«І кожен з цих 365 днів - це випробування для нашого мужнього колеги. Це випробування для його родини: дружини Анжели, доньки Юлії, сина Максима. Кожні з цих 365 днів - це потужна підтримка Романа у всьому, без перебільшення, світі», - наголосив гендиректор агентства.

Читайте також: "Романе, тримайся": власкори Укрінформу запустили флешмоб на підтримку Сущенка

Харченко підкреслив, що Україна докладає дуже багато зусиль для того, щоб визволити Романа. Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики щодня тримають це питання на контролі. Також Сущенка підтримують та вимагають від Кремля його звільнення найвпливовіші міжнародні організації.

«Президент України Петро Порошенко знаходить можливість в день народження Романа зустрітися з його родиною. Ім'я Романа Сущенка звучить на переговорах на найвищому рівні в «нормандському форматі». Дружина Президента Франції так само знаходить можливість підтримати дружину Романа Сущенка Анжелу. А в Берліні німецький активіст щотижня за будь-якої погоди, у спеку, дощ виходить до посольства РФ вимагати звільнення Романа і його колег», - сказав Харченко.

Акція-перфоманс до річниці арешту Романа Сущенка/ Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, закордонні та регіональні кореспонденти агентства підтримали незаконно утримуваного в Москві журналіста Романа Сущенка флешмобом.

Власкора Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні норми, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Строк тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-