#FreeSushchenko: у Польщі закликають тиснути на РФ дипломатичними методами

#FreeSushchenko: у Польщі закликають тиснути на РФ дипломатичними методами

Укрінформ
Міжнародне співтовариство має знати про справу арешту українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка і вимагати від Росії виконувати свої зобов'язання у сфері свободи пересування тощо.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив депутат польського Сейму Марцін Свенціцький.

“Потрібно протестувати, щоб громадська думка усвідомлювала і знала, що відбувається. Цю справу також потрібно піднімати і на дипломатичному рівні, оскільки Росія підписала міжнародні зобов'язання у сферах свободи пересування, праці, неупередженого судочинства і повинна їх виконувати”, - заявив польський політик.

На його переконання, ситуація навколо арешту і утримання Сущенка впродовж року в московському слідчому ізоляторі є “радикальним випадком”.

Читайте також: Укрінформ проведе акцію-перформанс на підтримку Сущенка

“Тут чітко видно, що це - конкретна відплата, помста і кара, адже він займався невигідними для Росії справами, активно висвітлював перебіг російсько-українського конфлікту”, - підкреслив депутат польського Сейму.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня виповниться рік з дати незаконного арешту та утримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Російська влада досі тримає українського журналіста в заручниках попри зусилля та заклики міжнародної спільноти щодо його звільнення.

У п'ятницю, 29 вересня, о 12:00 в Укрінформі (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться акція-перформанс, присвячена річниці незаконного арешту в Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-