Укрінформ проведе акцію-перформанс на підтримку Сущенка

Укрінформ проведе акцію-перформанс на підтримку Сущенка

Укрінформ
У п'ятницю, 29 вересня, о 12:00 в Укрінформі (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбудеться акція-перформанс, присвячена річниці незаконного арешту в Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Колеги Романа у футболках з його портретом запустять повітряні кульки, що символізують 365 днів, які журналіст провів за гратами в Лефортівському СІЗО.

У заході візьмуть участь генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко, голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, дружина Романа Сущенка Анжеліка Сущенко та його донька Юлія.

Окрім того, напередодні в національному інформагентстві "Укрінформ" відкрилася фотовиставка "Рік за гратами", присвячена Сущенку.

Також всі охочі можуть долучитися до флешмобу закордонних і регіональних кореспондентів агентства – сфотографуватися із мініплакатом #FreeSushchenko та опублікувати зображення у себе на сторінці в соцмережах. Плакат із портретом Романа можна скачати тут.

Читайте також: Україна закликала генсека ООН посприяти звільненню Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-