Україна закликала генсека ООН посприяти звільненню Сущенка

Україна закликала генсека ООН посприяти звільненню Сущенка

Документ
Укрінформ
Глава Постійного представництва України при ООН направив генсеку Організації офіційного листа, який супроводжує коментар МЗС України у справі Романа Сущенка, з проханням поширити його як офіційний документ порядку денного Генасамблеї та Ради безпеки ООН.

Текст документа Укрінформ має у своєму розпорядженні.

"Дійсним маю честь поширити коментар Міністерства закордонних справ України від 25 вересня 2017 року про рішення Московського міського суду щодо справи Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії", - наголошується в офіційному листі за підписом глави Місії України при ООН Володимира Єльченка.

При цьому в документі висловлюється прохання до генсека ООН "допомогти в поширенні цього листа в якості документа Генеральної асамблеї відповідно до пункту (с) параграфу 72 Порядку денного 72-ї сесії, а також документа Ради безпеки".

Читайте також: В Укрінформі відкрилася фотовиставка до річниці арешту Сущенка

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Міністерство закордонних справ України поширило офіційний коментар у справі Сущенка. У ньому висловлюється рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду продовжити перебування під вартою українського журналіста. 

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями", - наголошується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-