Звільнення Сущенка можливе лише в результаті політичного тиску - адвокат

Звільнення Сущенка можливе лише в результаті політичного тиску - адвокат

Укрінформ
Російський суд Романа Сущенка не виправдає, його звільнення можливе тільки в результаті політичного тиску.

Про це заявив на прес-конференції адвокат українського журналіста Марк Фейгін, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

"Що стосується перспектив, то точно так само, що відбувається з Умеровим, відбувається у відомому сенсі, в іншій мірі з Романом Сущенком. Суду немає, і тому розраховувати там доводиться тільки на політичний тиск. Я знаю, мені відомо, що дійсно якісь переговори йдуть, обговорення йдуть, але остаточних варіантів може бути досягнуто тільки у рамках якогось саміту. Наприклад, "нормандського формату", де долю Сущенка та ряду інших українських політв'язнів обговорюватимуть на найвищому рівні. Саме цього ми і чекаємо. А розраховувати на те, що суд якимось чином змінить свою позицію, змінить запобіжний захід Роману Сущенку або суддя виправдає його, не доводиться. Тому тут методологія точно така сама, що й у справі Ільмі Умерова. Я не бачу тут іншого шляху", - наголосив Фейгін. 

Читайте також: В Укрінформі відкрилася фотовиставка до річниці арешту Сущенка

Він зазначив, що по Сущенку закінчується попереднє слідство, яке відповідно до кримінально-процесуального кодексу може тривати два роки. І тому недавнє продовження його арешту ще на 2 місяці є цілком звичним. "Ці 2 місяці слідство попросило у суду для закінчення справи і початку ознайомлення з нею", - сказав Фейгін. 

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Продовжений 25 вересня строк тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-