АП: Порошенко підписав указ про припинення громадянства Саакашвілі

АП: Порошенко підписав указ про припинення громадянства Саакашвілі

Оновлено
Укрінформ
В Адміністрації Президента України підтвердили інформацію про підписання главою держави указу про припинення громадянства Міхеїла Саакашвілі.

Про це Укрінформу повідомили в АП.

"За поданням Державної міграційної служби, яка навела переконливі факти подання недостовірної інформації при оформленні заяви, Комісія з питань громадянства при Президентові України вирішила підтримати клопотання щодо припинення громадянства України Міхеіла Саакашвілі та рекомендувала Президенту ухвалити відповідне рішення. На основі рекомендацій глава держави підписав відповідний указ", - зазначив співрозмовник агентства.

В Адміністрації додали, що відповідно до законодавства про захист персональних даних, відповідний нормативний акт не підлягає публікуванню, оскільки містить конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що позбавити його громадянства так просто не вийде

Як повідомлялося, Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом президента України Петра Порошенка наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію півтора роки - з 30 травня 2015 року до 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про свою відставку.

У середу, 26 липня, Державна міграційна служба заявила, що у відомстві опрацювали матеріали стосовно Саакашвілі та направили Комісії з питань громадянства при Президентові України, яка їх розглянула у встановленому порядку.

Також у повідомленні ДМС йшлося, що "Президентом видано указ про втрату громадянства України".

Саакашвілі наразі перебуває у США. У своєму відеозверненні він заявив, що позбавити його українського громадянства "їм не вдасться".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-