Представник ОБСЄ закликав Росію звільнити Семену й Сущенка

Представник ОБСЄ закликав Росію звільнити Семену й Сущенка

Укрінформ
Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук виступив на засіданні Постійної ради ОБСЄ із заявою, в якій розповів про переслідування Росією українських журналістів Миколи Семени і Романа Сущенка. 

Про це йдеться на офіційному сайті Постійного представництва України в міжнародних організаціях у Відні.

"Українського журналіста Миколу Семену тримають у тимчасово окупованому Криму за сфабрикованими обвинуваченнями російського окупаційного суду в Сімферополі під час триваючого демонстративного процесу. Український журналіст Роман Сущенко продовжує залишатися у незаконному ув'язненні в Москві. Ми закликаємо Росію негайно звільнити цих журналістів та інших громадян України, яких тримають у російських тюрмах як політичних в'язнів", - сказав у своєму виступі Прокопчук.

Він закликав керівництво ОБСЄ і відповідні інституції цієї міжнародної організації використати свої інструменти для моніторингу всіх порушень основних прав людини, які відбуваються як в тимчасово окупованому Криму, так і в самій Росії.

Дипломат також висловив рішучий протест у зв'язку з нещодавнім візитом до окупованого Криму групи високопосадовців Росії на чолі з головою Ради Федерації Росії Валентиною Матвієнко.

"Ми закликаємо Росію припинити свою агресію проти України, сумлінно виконати свої зобов'язання за Мінськими угодами і відмовитися від незаконної анексії Кримського півострова, який залишається невід'ємною частиною України", - заявив Прокопчук.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-