Польський депутат нагадав, як Сущенко демаскував агентів Кремля у Парижі

Польський депутат нагадав, як Сущенко демаскував агентів Кремля у Парижі

Укрінформ
Сьогодні увесь вільний світ солідаризується з українським журналістом Романом Сущенком.

Про це написав у Facebook польський політик, депутат Сейму від партії "Громадянська платформа" Марцін Свенціцький.

“Увесь вільний світ висловлює солідарність з українським журналістом Романом Сущенком, який з осені 2016 року утримується в російському слідчому ізоляторі у звинуваченні в нібито шпигунстві”, - написав Свенціцький, розмістивши своє фото з логотипом #freeSushchenko.

Польський політик звернув увагу, що Сущенко як український журналіст у Парижі “змушував речника Міністерства закордонних справ Франції говорити про позицію Парижа щодо агресії Путіна щодо Криму та Донбасу, демаскував союзників й агентів Кремля у Парижі”.

“А сьогодні він потребує нашої підтримки”, - резюмував депутат Сейму. 

Як повідомляв Укрінформ, у багатьох країнах світу українці й друзі України сьогодні беруть участь у флешмобі на підтримку протиправно ув’язненого у Москві Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

18 травня в Мосміськсуді у скарзі на продовження тримання під вартою Сущенку було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-