Фейгін сподівається, що справу Сущенка обговорять на зустрічі Тіллерсона і Лаврова

Фейгін сподівається, що справу Сущенка обговорять на зустрічі Тіллерсона і Лаврова

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін після візиту до Вашингтона та спілкування з працівниками Держдепу сподівається, що тема українських політв'язнів буде присутня в порядку зустрічей глав зовнішньополітичних відомств США та РФ.

Про це він розповів у інтерв'ю Укрінформу.

"Дуже сподіваюся, що в спілкуванні Рекса Тіллерсона з його контрагентом Сергієм Лавровим тема українських політв'язнів в Росії і зокрема моїх підзахисних, - Романа Сущенко, Ільмі Умерова, Мустафи Джемілєва - не залишиться без уваги. І що надалі вона буде регулярно підніматися, у тому числі на закритих переговорах і нарадах", - сказав Фейгін.

Як відомо візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москву відбудеться 11-12 квітня. Заявлено, що там буде підніматися і українське питання, зокрема, виконання Мінська-2.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-