Фейгін розповів про позитивні результати поїздки до Вашингтона у справі Сущенка

Фейгін розповів про позитивні результати поїздки до Вашингтона у справі Сущенка

Укрінформ
Адвокат затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає позитивним результатом поїздки до Вашингтона те, що випадок Сущенка увійшов до порядку денного американського політикуму.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Головне, чого мені вдалося досягти під час візиту до Вашингтона, зустрічей з сенаторами, конгресменами, співробітниками Держдепу, Білого дому – це те, що про справу Сущенка почали говорити, він увійшов до їх порядку денного. З нього почали виробляти якусь позицію. І, як я сподіваюся, вона вже увійде в наступний звіт Держдепу з прав людини зі згадуванням його політичного характеру та зумовленості", - сказав Фейгін.

За його словами з часом можна очікувати низки резолюцій з приводу справи Сущенка.

«Деякі я сам складав і передав за адресою», - зазначив адвокат.

Фейгін також підкреслив, що російські власті доклали великих зусиль, щоб США були неповно і невірно проінформовані про справу Сущенка, з метою посіяти там сумніви, що паризький власкор «Укрінформу» дійсно журналіст-міжнародник.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-