Повернення Сущенка створить прецедент для звільнення інших - Фейгін

Повернення Сущенка створить прецедент для звільнення інших - Фейгін

Укрінформ
Позитивне рішення у справі Романа Сущенка може поліпшити процес щодо звільнення інших українських політв'язнів, які відбувають покарання в Росії.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу відомий російський адвокат Марк Фейгін.

"Якщо Романа Сущенка звільнять (обміняють або тощо), то це приведе до позитивного зрушення відносно інших справ. Тобто ті люди, які засуджені і відбувають покарання, отримають шанс за цією ж методологією поїхати додому", - пояснив Фейгін.

Він також уточнив, що Сущенко має високі шанси вийти на свободу порівняно швидко, оскільки його справа свіжіша і не пов'язана ні з яким насильством. Для Кремля Роман абсолютно не принциповий, він їм ні для чого не потрібний. За словами адвоката, Сущенко з ними не спілкується з першого дня, не визнає провину, не надає свідчень. "Він не настільки вже і дорогий Москві - його можна віддати і отримати свої дивіденди", - висловив переконання юрист.

Крім того, за його словами, це "не якась там людина, на яку накручено величезний пропагандистський маховик", як у випадку з Сенцовим, або із справою так званих диверсантів.

"У справі Романа простіше досягти результату, і тут ми переслідуємо ту мету, що, звільнивши його, ми дамо надію іншим", - підкреслив Марк Фейгін.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-