Справа Сущенка: ФСБ не прийняла довідку з Міноборони України - адвокат

Справа Сущенка: ФСБ не прийняла довідку з Міноборони України - адвокат

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що Слідче управління ФСБ, яке веде справу, відмовилося залучати офіційну довідку Головного управління розвідки Міністерства оборони України про те, що Сущенко не є їх службовцем.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Слідче управління ФСБ, яке веде справу українського журналіста Романа Сущенка, відмовилося залучати офіційну довідку ГУР МОУ про те, що Сущенко службу там не проходив. Це так справи ведуться в РФ. Адже суто процесуально намагаємося працювати. Все по КПК. Отже тільки міжнародний тиск і ходи. Решта - ілюзії", - пише Фейгін.

На Марш Нємцова, який відбудеться у центрі Москви 26 лютого, адвокат формує окрему колону, що вимагає припинення переслідувань українських політв'язнів.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, в тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-