Ірина Геращенко: Ми поки не знаємо дати звільнення Сущенка

Ірина Геращенко: Ми поки не знаємо дати звільнення Сущенка

Укрінформ
Кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, якого незаконно ув'язнено в Російській Федерації, є високопрофесійним журналістом, який багато робить, щоб показати, що журналістика - це сильна професія.

На цьому наголосила під час презентації фільму «В'язні Кремля» перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Романа скоро день народження... Я особисто знаю Романа. Це прекрасний журналіст, який багато робив і робить, щоб ми усвідомлювали, що українська журналістика сильна професія. Не було такого заходу за останні кілька років у Франції, в Парижі, який би не висвітлював Роман. Я пишаються тим, що знаю цю мужню людину», - підкреслила Ірина Геращенко.

Водночас вона наголосила, що велика відповідальність сьогодні лежить на Укрінформі, який Роман представляє.

«Він сподівається на те, що поки він там, ви підтримаєте його родину. Це для всіх нас задача, але для вас вона найбільша... Це наша задача - влади і рідного колективу - щоб він знав, що тили закриті. Це ми зробимо, а Романа ми обов'язково звільнимо. Єдине, що в цю хвилину ми не знаємо цієї щасливої дати, коли він зможе обійняти свою родину», - звернулася вона до представників інформаційного агентства.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 р. в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-