Ар’єв: Немає потужного меседжа від світу щодо звільнення Сущенка та Сенцова

Ар’єв: Немає потужного меседжа від світу щодо звільнення Сущенка та Сенцова

Укрінформ
Голова Комітету ПАРЄ з питань науки, освіти і медіа Володимир Ар'єв вважає, що міжнародні організації недостатньо приділяють увагу питанням звільнення журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова.

Про це він заявив сьогодні на міжнародній конференції «Безпека журналістів як обов'язкова умова для вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, міжнародні структури практично не роблять заяв і практично не зважають на ситуацію на окупованих територіях та в Росії. Для мене це є абсолютно неприйнятним. Зокрема, це стосується ситуації з Олегом Сенцовим та Романом Сущенком. В принципі немає потужного меседжа від світової спільноти щодо їх звільнення», - наголосив Ар'єв.

Він зауважив, що свого часу, після арешту Сущенка і звинувачення його у так званій шпигунській діяльності, «ми не отримали належної реакції від міжнародних організацій. Я розумію, що є в деяких міжнародних організаціях побоювання і небажання заїдатися з Росією, але це не означає, що треба мовчати».

Відповідаючи на його звинувачення, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович зауважила, що слова Ар'єва не зовсім відповідають дійсності, бо особисто вона телефонувала і вимагала звільнення Сущенка у російської сторони.

«Я постійно і зараз перебуваю в контакті з адвокатом Романа Сущенка Фейгіним, який інформує мене про ситуацію зі справою Сущенка», - сказала вона.

Стосовно Сенцова Міятович також зауважила, що зверталася неодноразово, і зокрема останнім часом з огляду на стан його здоров'я, з вимогою його звільнити.

«Я постійно працюю над цими питанням, але такі справи швидко не робляться. Ми робимо все, що від нас залежить», - наголосила представник ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-