ГУР Міноборони підтверджує, що Сущенко у них не працював

ГУР Міноборони підтверджує, що Сущенко у них не працював

Документ
Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України письмово підтвердило, що незаконно заарештований у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко не є їхнім співробітником.

Копію відповідного документа від ГУР МОУ, отриманого у рамках збору доказів непричетності українського журналіста до інкримінованих йому Росією злочинів, адвокат Сущенка Марк Фейгін передав Укрінформу.

"За результатами опрацювання зазначеного питання повідомляємо, що Сущенко Р.В. військову (державну) службу у ГУР МО України не проходив", - йдеться у документі.

Згідно з документом, у запиті Фейгіна йшлося про прохання надати йому довідку, чи проходив Сущенко службу в ГУР МОУ.

Як повідомлялося, Фейгін за сприяння МЗС України, крім відповіді від ГУР МОУ, також отримав підтвердження про журналістську освіту Сущенка від КНУ ім. Тараса Шевченка і виписку з його трудової книжки від Укрінформу. Він подав клопотання про долучення цих документів до справи.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Очікується, що наступного тижня, відбудеться засідання Лефортовського суду про продовження арешту.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-