Адвокат клопоче про залучення до справи Сущенка документів з України

Адвокат клопоче про залучення до справи Сущенка документів з України

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого у РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін подав клопотання про долучення до справи отриманих з України документів.

Про це він розповів в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Процесуальних дій у справі Сущенка наразі не передбачається. Тим часом я отримав документи і подав клопотання про їх долучення до справи. Це довідка про журналістську освіту Романа, заява ГУР МОУ, що він не є їхнім співробітником, а також отримана від Укрінформу виписка з трудової книжки Сущенка (раніше ЗМІ РФ надавали помилкову інформацію, що нібито СБУ вилучила в Укрінформі особову справу Сущенко - ред.)", - повідомив Фейгін.

Він також нагадав, що за два тижні в Лефортовському суді відбудеться засідання щодо продовження арешту Роману Сущенку. Захист, за словами адвоката, буде і надалі наполягати на зміні "запобіжного заходу" на домашній арешт.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте найближчим часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-