Сущенко написав листа генсеку Ради Європи

Сущенко написав листа генсеку Ради Європи

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін, який побував сьогодні у СІЗО у підзахисного, взяв у нього листа, адресованого генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду.

Про це Фейгін повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

«Сьогодні мені вдалося винести лист від Сущенка Ягланду. Сподіваюся, це звернення зіграє свою позитивну роль, так само, як і наші минулі звернення до керівництва ОБСЄ, керівництва Франції, європейських чиновників», - розповів Фейгін.

Адвокат сказав, що він як і раніше вважає найбільш реалістичним позитивним рішенням по «кейсу Сущенка» обмін його підзахисного в тому чи іншому форматі на кримських дезертирів, затриманих на Чонгарі.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте найближчим часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-