Бідний: Маємо базу даних на 800 спортсменів і тренерів з РФ та Білорусі, які підтримують війну

Бідний: Маємо базу даних на 800 спортсменів і тренерів з РФ та Білорусі, які підтримують війну

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний сподівається, що «нейтральні» спортсмени з Росії та Білорусі не стануть бажаними гостями на Олімпіаді в Парижі.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Le Monde під час візиту української делегації до Парижа.

"Нікого не обдуриш, навіть МОК знає, що всі ці спортсмени є пропагандистським інструментом для просування і легітимізації російського диктаторського режиму", - зазначив Бідний.

За його словами, дуже важливо, щоб російські спортсмени не відчували себе бажаними гостями у Франції.

"Наша позиція залишається твердою: ми проти участі спортсменів з держави-вбивці під будь-якими нейтральними прапорами, не тільки на Олімпійських іграх, а й на всіх міжнародних спортивних змаганнях", - пояснив посадовець.

Читайте також: Бідний: 50 відсотків моєї роботи спрямовані на те, щоб не допустити росіян до змагань

На думку в.о. міністра, необхідно додати ще одну умову до рамок нейтралітету, накладених МОК: аби всі спортсмени, які таки отримають право змагатися в Парижі, підписували документ про те, що не братимуть участі у так званих Іграх дружби, які Росія хоче організувати у вересні.

Бідний додав, що Україна уважно стежить за роботою комітету МОК, який відповідає за перевірку цих спортсменів, та постійно надає докази.

"Міністерство має базу даних з 800 імен російських і білоруських спортсменів, тренерів і спортивних менеджерів, які підтримують російську війну і пропагандистську машину. Ми надаємо всю цю інформацію МОК", - зазначив він.

Читайте також: Матвій Бідний: Росія використовує кожного атлета для своєї пропаганди

На сьогодні 12 російських і сім білоруських спортсменів пройшли кваліфікацію для участі в Іграх, однак не всі з них відповідають необхідним критеріям нейтральності.

Як повідомляв Укрінформ, мер Парижа Анн Ідальго заявила, що російським та білоруським спортсменам у місті будуть не раді.

Фото: facebook.com/minmolodsport

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-