Відбулося засідання комісії НОК «Закордонне українство» у новому складі

Відбулося засідання комісії НОК «Закордонне українство» у новому складі

Укрінформ
У змішаному форматі пройшло перше нинішнього року засідання комісії НОК України «Закордонне українство». 

Участь у засіданні взяв президент НОК України Вадим Гутцайт. Він представив присутнім нову очільницю комісії Оксану Вацебу, передає Укрінформ. 

Пані Оксана має багаторічний досвід роботи у навчальних закладах та органах влади за напрямом спорту та фізичної культури, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, керівник Львівського регіонального відділення Олімпійської академії України, з 1995 року - відповідальна секретарка – заступниця голови відділення НОК України у Львівській області, членкиня правління Львівського обласного товариства «Україна - світ» зі зв’язків із українцями за кордоном.

Упродовж останніх років Вацеба була членкинею комісії НОК України «Закордонне українство». Тепер вона змінила на посаді голови комісії Василя Карленка, який нещодавно помер.

У вітальній промові Вадим Гутцайт подякував представникам української діаспори, зокрема спортивних організацій, за підтримку України, ЗСУ, українців, які виїхали через війну, та наших спортсменів. Він наголосив, що 2024 рік є олімпійським. І важливо об’єднати зусилля всіх, щоб на Олімпіаді в Парижі не було представників країн-агресорок.

Під час засідання комісії було обговорено низку актуальних питань. Оксана Вацеба представила на розгляд присутніх план роботи на поточний рік, а також стратегію розвитку олімпійського руху в Україні на період до 2028 року.

Крім того, члени комісії висловили свої думки щодо сприяння НОК України та участі національної збірної команди України в Олімпійських іграх-2024 в питаннях антуражу під час Ігор з боку української діаспори, ознайомилися з чинною нормативно-правовою базою, що регулює державну політику у питаннях співпраці з українцями, які проживають за кордоном, а також гуманітарного співробітництва.

Читайте також: Делегація НОК України провела міжнародні зустрічі під час ЮОІ-2024

Також у межах засідання сформульовано пропозиції щодо затвердження кандидатур номінантів 2024 року для вшанування в рамках «Зали слави» Українського музею спорту (США). Окремо було винесено на розгляд питання щодо доцільності та можливості проведення в умовах війни Всесвітніх Ігор українців.

Фото: noc-ukr.org. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-