Делегація НОК України провела міжнародні зустрічі під час ЮОІ-2024

Делегація НОК України провела міжнародні зустрічі під час ЮОІ-2024

Укрінформ
Під час змагань IV зимових Юнацьких Олімпійських Ігор у Респібліці Корея офіційна делегація Національного олімпійського комітету України на чолі з віцепрезидентом НОК Олексієм Перевезенцевим провела низку міжнародних зустрічей.

Під час одиночної змішаної естафети в Alpensia Biathlon Centre Перевезенцев поспілкувався з президентом Міжнародного союзу біатлоністів паном Олле Даліном, передає Укрінформ. 

Улітку минулого року Далін здійснював візит до України, в рамках якого разом з президентом НОК України Вадимом Гутцайтом, генеральним секретарем IBU Максом Коббом та президентом Федерації біатлону України Іваном Крульком відвідували Бучу, Київ та зруйновану лижну базу у Чернігові.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну IBU стала лідером серед міжнародних спортивних федерацій у питанні покарання представників країн-агресорів. На конгресі IBU у вересні 2022 року відбулося голосування щодо відсторонення представників країн-агресорок від міжнародних змагань, а також виключення федерацій Росії та Білорусі з членства в організації. Такої політики керівництво IBU дотримується й нині.

Олексій Перевезенцев подякував Олле Даліну за чітку та стійку позицію щодо недопущення представників країн-агресорів до міжнародних змагань, а також спільно обговорили питання розвитку та підтримки українського спорту, поточну ситуацію в Україні.

Окрім того, під час змагань з біатлону Перевезенцев мав розмову з президенткою НОК Норвегії Зайнеб Аль-Самарай та генеральним секретарем НОК Естонії Сіімом Суклесом, з якими обговорили поточну ситуацію у міжнародному спорті та спільну позицію щодо недопуску представників країн-агресорів до міжнародних змагань.

В цей день українська біатлонна команда у складі Ірини Шевченко та Олександра Біланенка посіла високе 6-те місце за підсумками одиночної змішаної естафети. Після фінішу віцепрезидент НОК та інші члени штабу олімпійської команди привітали спортсменів з хорошим виступом та побажали подальших перемог.  

Читайте також: В олімпійському селищі юнацьких Ігор-2024 замайоріли українські прапори

На змаганнях зі стрибків з трампліна віцепрезидент НОК зустрівся з очільником НОК Румунії Міхаєм Коваліу, з яким також обговорили поточні питання, подальшу співпрацю, а також побажали взаємного успіху командам на Юнацьких Олімпійських іграх в Канвондо-2024.

Фото: facebook.com/olympicua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-