Титуловані українські атлети підписують відкритий лист проти участі росіян в Олімпіаді

Титуловані українські атлети підписують відкритий лист проти участі росіян в Олімпіаді

Укрінформ
Ініціативна група українських атлетів збирає підписи до відкритого листа, спрямованого до президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастери та організаторів Олімпійських Ігор 2024 у Парижі. 

Відкритий лист вітчизняних атлетів опубліковано українською, англійською та французькою мовами на сайті Мінмолодьспорту України, передає Укрінформ. 

Міністерство молоді та спорту України висловлює підтримку цій ініціативі, закликає приєднуватись до неї та поширювати інформацію про відкритий лист із хештегом #Sign2Stop 

«Вкрай важливо, що атлети закликають відсторонити агресорів від Олімпіади, адже саме атлети є головними на Олімпійських Іграх, вони є взірцем олімпійських принципів та олімпійського характеру.  Ми разом маємо зробити все, щоб голос українських атлетів чули та до нього дослухались», - наголошує очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний.

У відкритому листі атлети звертають увагу увагу на факт, що російські спортсмени, такі як Владислав Ларін, Заурбек Сідаков та Заур Угуєв, вже отримали ліцензії на участь у Олімпійських Іграх, хоча вони відкрито підтримують військову агресію проти України.

Також близькими до здобуття олімпійських ліцензій є ще низка російських спортсменів, які відкрито підтримали війну проти України. Серед них тхеквондисти Максим Храмцов, Поліна Хан, Крістіна Адебайо, Георгій Гурцієв та Тетяна Мініна, дзюдоїсти Мадіна Таймазова, Інал Тасоєв, Арман Адамян, борець Абдулрашид Садулаєв.

Українські атлети наголошують, що спортсмени, які пропагують війну, не повинні мати права на участь в Олімпійських Іграх. 

«Допущення спортсменів країн-агресорів, які відкрито підтримують збройну агресію РФ проти України є порушенням фундаментальних етичних принципів, задекларованих Олімпійською хартією, яка чинна з 26 червня 2019 року. Тому вважаємо, що будь-який формат участі спортсменів держав-агресорів є недопустимим», - сказано в листі.

Читайте також: Мінмолодьспорту запустило опитування про те, чи займаються українці спортом

Лист вже підписали олімпійські чемпіони Анастасія Коженкова, Олександр Абраменко, Олег Верняєв, Олена Білосюк, Наталія Добринська, Яна Шемякіна,  світові призери Георгій Зантарая, Ярослава Магучіх, Марта Фєдіна, Ольга Саладуха та десятки інших найтитулованіших українських атлетів.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-