Пройшла зустріч Національної платформи доброчесності з представниками ФХУ

Пройшла зустріч Національної платформи доброчесності з представниками ФХУ

Укрінформ
У Національному університеті фізичного виховання і спорту України відбулася зустріч членів міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» під керівництвом її голови, очільника Міністерства молоді та спорту України Матвія Бідного з представниками Федерації хокею України.

Відкриваючи захід, Бідний наголосив на важливості напряму політики доброчесності спорту у діяльності Міністерства, передає Укрінформ. 

«Маніпулювання спортивними змаганнями є величезним викликом спорту сьогодення. Ми постійно чуємо про розслідування, пов’язані з порушеннями чесної гри у спорті, участю спортсменів у договірних матчах. Через постійне зростання кількості маніпулювань та інших порушень спортивної доброчесності перед спортивною сферою постає завдання протидіяти і запобігати цим явищам», — наголосив керівник міністерства.

Секретар Національної платформи доброчесності спорту Наталія Радчук презентувала правові засади, склад та основні завдання діяльності міжвідомчої робочої групи, яка об’єднує у своєму складі представників державних органів, громадських організацій спортивної спрямованості та приватного сектору.

Радчук також поінформувала про результати роботи Національної платформи у 2023 році, зокрема статистику розгляду міжвідомчою робочою групою повідомлень про порушення спортивної доброчесності, та презентувала веб-сайт Національної платформи доброчесності спорту.

Віцепрезидент Федерації хокею України Олександра Слатвицька презентувала напрацювання та проєкти Міжнародної федерації хокею, міжнародний досвід боротьби з порушниками правил чесної гри та пріоритетні напрями роботи ФХУ щодо протидії маніпулюванням та іншим порушенням спортивної етики і чесної гри.

Читайте також: Христич – новий головний тренер збірної України з хокею

Національна платформа доброчесності спорту та Федерація хокею України узгодили проведення низки спільних заходів з тематики просування принципів доброчесності спорту у 2024 році.

Фото: mms.gov.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-