Китайська повітряна куля вже над центром США — військові вирішили поки не збивати

Китайська повітряна куля вже над центром США — військові вирішили поки не збивати

Укрінформ
Міністерство оборони США не вважає небезпечним китайський аеростат спостереження, виявлений над американською територією, стежить за його подальшим пересуванням і розглядає різні варіанти реагування на розвиток ситуації.

Про це заявив у п’ятницю речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Командування аерокосмічної оборони Північної Америки продовжує пильно стежити за ним (повітряним аеростатом – ред.)», - зазначив представник оборонного відомства.

Він також поінформував, що повітряна куля зараз перебуває над центром континентальної частини Сполучених Штатів та продовжує рухатися на схід.

«Станом на зараз, за нашими оцінками, повітряна куля не представляє військової або фізичної загрози для людей на землі»,- зауважив генерал.

Читайте також: Пекін заявляє, що повітряна куля випадково залетіла у США

Крім того, представник Пентагону зазначив, що військові США ухвалили рішення поки що не збивати аеростат через небезпеку уламків від нього для мирних громадян США. Водночас, за його словами, Міноборони продовжить стежити за рухом аеростата та розглядати різні варіанти щодо подальших дій.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен вирішив відкласти візит до Пекіна після виявлення в американському просторі китайської повітряної кулі спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-