ЮНІСЕФ доставив в Україну чотири тисячі доз вакцини проти сказу

ЮНІСЕФ доставив в Україну чотири тисячі доз вакцини проти сказу

Укрінформ
В Україну доправлено від ЮНІСЕФ чотири тисячі доз вакцини проти сказу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"В Україні є небезпека сказу. Кожен рік в країні реєструють випадки сказу, у тому числі серед домашніх тварин. Цього року зафіксовано випадок смерті молодої жінки від сказу. На жаль, жінка не пройшла екстрену вакцинопрофілактику проти сказу. Ліків проти сказу не існує, у хвороби 100% летальність. Єдиний шанс запобігти розвитку хвороби після укусу твариною – екстрено вакцинуватись", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ нагадали, що Україна наразі отримує вакцини, закуплені ЮНІСЕФ за кошти донорів – Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), урядів Японії та Італії. Це вакцини від поліомієліту, дифтерії та правця, кору, краснухи, паротиту, сказу. Загалом понад 1,5 мільйона доз вакцин надходять у країну як гуманітарна допомога.

Читайте також: Хвора на сказ кішка вкусила чоловіка у Києві

Наприкінці серпня ЮНІСЕФ також почав поставку в Україну 30 автомобілів для транспортування вакцин в усі регіони країни. 14 машин вже доставлено в обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримала від Швеції понад 500 тис. доз оновленої вакцини Pfizer проти штаму коронавірусу «Омікрон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-