Хвора на сказ кішка вкусила чоловіка у Києві

Хвора на сказ кішка вкусила чоловіка у Києві

Укрінформ
У Києві зафіксовано випадок сказу в безпритульної кішки. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у місті Києві у Фейсбуці.

"За інформацією Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві 7 серпня до відділу по боротьбі зі сказом тварин доставили труп кішки. Необхідні лабораторні дослідження виявили характерне для сказу тварин свічення", - йдеться у повідомленні.

Безпритульна тварина певний час жила на території будинку відпочинку «Конча–Заспа», розташованого за адресою: Столичне шосе, 24й км. Вона пала 7 серпня, але напередодні вкусила чоловіка. Нині він отримує антирабічне лікування в одній зі столичних лікарень.

Читайте також: Люди можуть заразити домашніх тварин коронавірусом

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому органі Київської міської ради визначили першочергові необхідні заходи, щоб не допустити поширення сказу.

"Київ із усіх боків межує з лісопарковими зонами, які мають численні резервуари збудника сказу (лисиці, єнотовидні собаки). Через це необхідно уважно ставитись до здоров’я власних тварин, а також тих, що проживають поряд", - йдеться у повідомленні.

Профілактичні рекомендації – не пропускати щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно. У разі укусу чи ослинення слід негайно звертатися за меддопомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-